Chat with us, powered by LiveChat

CANTO OSTINATO LIGCONCERT®

HET SCHEEPVAARTMUSEUM AMSTERDAM

Zaterdag 23 september 2017

bannerhsm20174

Genieten van de Canto Ostinato liggend onder een sterrenhemel die altijd straalt? Dat kan op zaterdag 23 september op het Open Pleyn van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Een unieke ervaring in ’s Lands Zeemagazijn, een monumentaal gebouw uit 1656, ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam.

Nu, 350 jaar later, is het Zeemagazijn nog altijd een indrukwekkend gebouw met veel karakter. Sinds 1973 is hier het Scheepvaartmuseum gevestigd.

Het letterlijke hoogtepunt is de overkapping van de binnenplaats, het Open Pleyn. De zelfdragende constructie, ontworpen door architect Laurent Ney, bestaat uit duizenden stukken glas in een metalen frame. Het ontwerp is geïnspireerd op de kompaslijnen van oude zeekaarten, zoals de wereldkaart van Joan Blaeu uit 1648. Dit is één van de absolute topstukken uit de collectie van Het Scheepvaartmuseum en te zien in de tentoonstelling “Blaeu’s wereld in kaart”.

Canto Ostinato in Het Scheepvaartmuseum

Dankzij dit schitterende glazen dak krijgt de binnenplaats een totaal nieuwe functie als centraal plein en is het een unieke plek voor een Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt, uitgevoerd door het beroemde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen en het LP Duo uit Servië.

Op 23 september verzorgen wij in samenwerking met Het Scheepvaartmuseum en
Sandra en Jeroen van Veen een avondvullend programma met twee ligconcerten al dan niet voorafgegaan door een speciaal voor deze avond samengesteld driegangendiner in
Restaurant Stalpaert.

In deze editie zullen we op bijzondere wijze aandacht schenken aan “De Wereld van Blaeu” waardoor je het meesterwerk ook tijdens het concert kunt bewonderen. Hoe?
Dat blijft een verrassing!

De wereldkaart van Blaeu is één van de eerste kaarten waar de kustlijn van Australië en
Nieuw-Zeeland te zien is. Daarnaast maak je kennis met de westerse en superieure kijk op inboorlingen; kannibalen en een lama in Zuid-Amerika, olifanten in Afrika, zeemonsters en zeeslagen.
Een echte ontdekkingsreis net als de Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

Tentoonstelling Blaeu’s wereld in kaart

VERSCHILLENDE AANVANGSTIJDEN
DUUR CONCERT: +/- 90 MINUTEN
TICKETS: VANAF € 38,50
TE COMBINEREN MET DINERARRANGEMENT.

Sorry, de concerten in september zijn uitverkocht…
Maar er zijn extra concerten gepland in maart 2018, klik hier….

Diner in Het Scheepvaartmuseum

Stel zelf uw complete avond uit samen door een keuze te maken uit de twee aanvangstijden van het concert, aangevuld met een heerlijk dinerarrangement! Ontdek de bijzondere sfeer en laat u zowel culinair als muzikaal verwennen midden in het historische gebouw in combinatie met het prachtige werk Canto Ostinato. Uiteraard heeft u de keus uit vis, vlees of vegetarisch:

Menukeuze Vlees
Menukeuze Vis
Menukeuze Vegetarisch

Registratie ligconcert® 2016 in Het Scheepvaartmuseum

Overnachten bij Overnachten in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade

Lloyd Hotel & Culturele Ambassade

Lloyd Hotel & Culturele Ambassade is het eerste 1 tot 5-sterrenhotel ter wereld. Ontworpen als huis voor reizigers van elke rang, omzeilen we het conventionele sterrensysteem door onze kamers te classificeren naar grootte. De inrichting is ontworpen in samenwerking met MVRDV architecten, geaccentueerd met werk van internationaal bekende Nederlandse designers als Richard Hutten, Claudy Jongstra, Joep van Lieshout en Christoph Seyferth. Veel van onze 117 kamers zijn uniek; ontworpen als een aangename verrassing voor onze gasten. Alle kamers hebben gratis WIFI en er is 24-uurs receptie voor het assisteren bij het boeken van fietsen, tours en tickets.

Voor bezoekers van het ligconcert bieden wij 15% korting op de kamer prijzen. U kunt direct boeken via www.lloydhotel.com en gebruik de promo code: CANTOHSM17

Theaterkantoor.nl is een creatieve broedplaats uit Utrecht, gespecialiseerd in muziektheater en unieke belevingsconcerten. Wij organiseren en begeleiden nieuwe en bestaande producties en werken daarvoor samen met diverse musici en theatermakers, locaties en aanverwante partijen.
logoTKWITROOD2
© 2017 Theaterkantoor.nl. Alle rechten voorbehouden.
0