Chat with us, powered by LiveChat
canto-ostinato-tilburg-spoorzone

Zaterdag 29 juni 2019

koepelhal-tilburg-29-juni-19
arrangement-spoor

De koepelhal is gebouwd in 1902, als derde wagenmakerij van de NS. De hal raakte later in gebruik in andere functies, bijvoorbeeld als magazijn. In de Spoorzone, een gebied van 75 hectare groot midden in Tilburg, is het een bijzondere eye-catcher door het koepelvormige dak van tien meter hoog en de constructie van zogeheten knieboogspanten die zijn gekoppeld met V-liggers.

De constructie is voor een fabriekshal uniek in Nederland. Alleen de perronoverkappingen van Den Bosch CS vertonen gelijkenissen. De ontwerper van de Bossche overkappingen was de ingenieur Van Heukelom, maar die van de koepelhal is onbekend. (bron: TilburgWiki)

koepelhal-tilburg-4-zonder-tekst

Ligconcert in de Koepelhal Tilburg

Ga op pad met de Stadsgisterij Tilburg voor een optionele wandeling door de unieke Spoorzone en kom daarna met je eigen matje of matrasje luisteren naar de Canto Ostinato uitgevoerd door het beroemde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen. Kijk bij binnenkomst eens naar de spanten en zie hoe het licht speelt door de vele ramen. Geniet van een heerlijke maaltijd en beleef daarna een relaxte afsluiting van de dag. Ervaar eens de stilte aan het einde van de compositie en laat dit indrukkende moment even op je inwerken.

Deze bijzondere dag zul je niet snel weer vergeten…

Meer informatie over de concerten vind je op deze pagina.

bestellen

• ENGLISH VERSION •

A lay-down concert in a special hall: the Koepelhal in Tilburg City, build in 1902. Bring your own mattress to listen to the Canto Ostinato performed by the famous piano duo Sandra and Jeroen van Veen. Take an optional walk with the Tilburg City Guides through the Railways-zon. Once inside the building take a look at the rafters at the entrance and see how the light plays through the many windows, enjoy a delicious meal and then enjoy a relaxed conclusion of the day. Experience the silence at the end of the work and let this momentous moment work on you. You will never forget this special day! 

koepelhal-tilburg-2

Aanvang: 20:30
Zaal open vanaf 19:30

Duur concert: +/- 90 minuten
Tickets: vanaf € 38,50

Vergeet niet je eigen matje of matrasje mee te nemen!

bestellen
smeer-m
artifex-wit
logo_ns.svgkopie
koepelhal-tilburg-29-juni-19
bestellen
Theaterkantoor.nl is een creatief kantoortje uit Utrecht dat gespecialiseerd is in muziektheater en unieke belevingsconcerten. Wij organiseren en begeleiden nieuwe en bestaande producties en werken daarvoor samen met diverse musici en theatermakers, locaties en aanverwante partijen.
favicon-2019-transparant-klein
© 2018 Theaterkantoor.nl. Alle rechten voorbehouden.
0