fabriekwit

DONDERDAG 5 JULI 2018

De Gelderlandfabriek

Jeroen van Veen laat het beste van Einaudi aan je horen tijdens een ligconcert® in de Gelderlandfabriek nabij het station in Culemborg. Verschillende werken van de beroemde componist Ludovico Einaudi in combinatie met liggen midden in de unieke rauwe sfeer van de fabriek heeft natuurlijk geen verdere uitleg nodig. Wees er ook bij op donderdagavond 5 juli!

tickets
gelderland-2

OVER DE FABRIEK

De tegels op de toiletten in de Gelderlandfabriek laten je de historie zien van de fabriek en haar gebruikers. Hoe een locomotiefloods uit 1868 is uitgegroeid tot een nieuwe creatieve hotspot.

1868: locomotiefloods
Het restaurant in de fabriek, una Volta, vind je in het oudste deel van de fabriek: een locomotiefloods uit 1868. De spoorbrug over de Lek en de bouw van deze locomotiefloods maakten in die tijd goederenverkeer tussen ’s-Hertogenbosch en Utrecht mogelijk. Dit gemeentelijk monument is de oudste nog bestaande locomotiefloods van Nederland.

Jaren ’30: meubelfabriek
De fabriek van meubelmerk Gelderland opende in de jaren dertig haar deuren in de oude locomotiefloods en in de aangebouwde delen met de karakteristieke zadeldaken. Op verschillende plekken in het pand werd gewerkt aan inmiddels bekende designklassiekers. De locomotiefloods was in gebruik als tekenlokaal, bij de huidige studio’s en ateliers werden de banken en stoelen gestoffeerd en de grote zaal – nu de ideale plek voor voorstellingen, congressen en fotoshoots – fungeerde als productiehal.
Tegenwoordig is de fabriek een actief-creatieve smeltkoes en thuisbasis van de Fabriekers.

Meer informatie over de concerten vindt je op deze pagina.

Jeroen van Veen (foto: Merel Waagmeester)
Jeroen van Veen

Aanvang: 20:30
Zaal open vanaf 19:45 uur, de bar is geopend!

Duur concert: +/- 90 minuten
Tickets: € 35,00

Vergeet niet je eigen matje of matrasje mee te nemen!

tickets
De Gelderlandfabriek
Theaterkantoor.nl is een creatief kantoortje uit Utrecht dat gespecialiseerd is in muziektheater en unieke belevingsconcerten. Wij organiseren en begeleiden nieuwe en bestaande producties en werken daarvoor samen met diverse musici en theatermakers, locaties en aanverwante partijen.
footerlogo
BureauLiveMuziek
© 2018 Theaterkantoor.nl. Alle rechten voorbehouden.
Schrijf ons

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij reageren zo snel als mogelijk.

0