fbpx

Coronavirus en wat het betekent voor onze concerten

• UPDATE 24 januari 2022 •

• Wij zijn in afwachting van de komende persconferentie van dinsdag 25 januari 2022 wat er aangekondigd zal worden voor cultuur, concertzalen en theaters. Dit kan gevolgen hebben voor de ligconcerten® op 29 januari in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Omdat 25 januari veel te kort dag is, hebben we donderdag 20 januari een bericht gestuurd aan alle tickethouders met uitleg over onder welke voorwaarden de concerten door zouden kunnen gaan. Na de persconferentie volgt het definitieve besluit of de concerten door zullen gaan of opnieuw verplaatst zullen worden. Hierover ontvangt iedereen woensdag per e-mail definitief bericht.

• Per 25 september 2021 stelt de overheid een ‘corona-toegangsbewijs’ verplicht voor onze concerten en locaties. Meer info vind je in het volgende kader.

We hopen dat het goed met je gaat. Bij Theaterkantoor gaat het goed, maar we hebben nog steeds te maken met een pandemie die onze planning behoorlijk in de war schopt. Maar vanzelfsprekend vinden we jouw gezondheid en die van onze medewerkers heel belangrijk.

We houden de situatie rondom het virus continu in de gaten houden en ondernemen actie als blijkt dat een concert nog niet door kan gaan.
Door de voortdurende maatregelen rondom COVID-19 hebben we inmiddels heel wat ligconcerten® moeten uitstellen maar het einde is in zicht!

Elk concert zullen wij dus –indien mogelijk– volgens de richtlijnen en verplichtingen vanuit het kabinet en/of het RIVM inrichten of indien nodig uitstellen. 

Mocht blijken dat door Corona-omstandigheden concerten (alsnog) niet door kunnen of mogen gaan, dan zullen deze altijd verplaatst worden naar een nieuwe datum en word je als tickethouder hierover per e-mail, via onze website en social media geïnformeerd. Tickets blijven altijd gewoon geldig voor een nieuwe datum. Tickets kopen is daarom zonder risico. 

Per concert zullen wij je op de hoogte houden als er veranderingen zijn. Hierover ontvang je vanzelf bericht van ons en je hoeft hiervoor dus zelf geen contact op te nemen. Over de onderstaande wijzigingen heb je tot nu toe persoonlijk een e-mail ontvangen en een eventuele reminder indien nodig (check ook regelmatig je spambox).

Geen mail gezien? Je vindt de link makkelijk terug bij de nieuwe datum van het concert via de homepage.

Tickets blijven gewoon geldig voor de eventuele nieuwe datum.

overzicht-uitgestelde-concerten
overzicht-wijzigingen-2122

Coronatoegangsbewijs

Per 25 september 2021 stelt de overheid het tonen van een corona-toegangsbewijs i.c.m. met je legitimatie verplicht bij het bezoeken van onze concerten en de locaties.

Moet ik bij aankomst bij de concertlocatie een corona-toegangsbewijs laten zien?
Ja, net als vele organisatoren van evenementen in Nederland vragen we bezoekers vanaf 13 jaar een coronatoegangs-bewijs te tonen in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Hoewel we het graag anders hadden gezien is het voor ons als organisatie en de locatie verplicht. Op deze manier kunnen we de 1,5 meter afstand loslaten, al zullen we nog steeds proberen om drukte zo veel mogelijk te spreiden.

Als je niet gevaccineerd en/of getest wilt worden, respecteren wij deze keuze. Dit is echter geen reden om je tickets te kunnen annuleren en je geld retour te ontvangen. We bieden je in dat geval aan om je tickets te bewaren voor een ander concert in de toekomst. Natuurlijk kun je ze ook altijd zelf doorverkopen of aanbieden via TicketSwap waar wij mee samenwerken. 

Je corona-toegangsbewijs is op 3 manieren te verkrijgen:

  • Vaccinatiebewijs
    Een volledige corona-vaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
  • Herstelbewijs
    Een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
  • Testbewijs
    Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van het concert. Via www.testenvoortoegang.org kun je een afspraak maken voor een gratis coronatest.

Open de Coronacheck-app op je telefoon om je corona-toegangsbewijs op te halen, of ga naar coronacheck.nl om een papieren versie te printen.

Bij aankomst
Bij de ingang van de locatie scant een medewerker de QR-code uit jouw corona-toegangsbewijs en worden deze gegevens gecontroleerd. Hierna kun je doorlopen naar de volgende medewerker waar je toegangskaarten worden gescand.

Overigens laat de QR-code niet zien of je getest, gevaccineerd of recent hersteld bent. Onze medewerker ziet alleen de voorletters van je naam, je geboortedag en -maand en een groen scherm om aan te geven dat het corona-toegangsbewijs geldig is. Wij slaan deze gegevens niet op.

Alsnog klachten
Heb je ondanks de negatieve testuitslag toch klachten die passen bij het coronavirus? Dan vragen we je om niet naar het concert te komen. Neem dan (bij voorkeur per e-mail) contact met ons op.

Theaterkantoor vindt jouw gezondheid en die van onze medewerkers heel belangrijk. Uiteraard volgen we de adviezen of verplichtingen inzake het Coronavirus op de voet en ondernemen we actie van zodra de situatie verandert. Wanneer er eventueel concerten in gevaar komen, zullen wij iedereen tijdig per e-mail informeren. Uitgangspunt daarbij is dat we concerten niet annuleren, maar zullen uitstellen naar een nieuwe datum. Daarvoor zijn wij ook aangesloten bij de regeling vanuit bewaarjeticket.nl. Actuele informatie vind je op deze pagina.

We laten je dus dan ook niet zitten, maar je reservering blijft echter wel even liggen…
Tickets blijven gewoon geldig voor de eventuele nieuwe datum.

In de tussentijd, zorg goed voor elkaar en we hopen je na deze crisis snel weer te kunnen ontvangen op één van onze (lig)concerten®.

Team Theaterkantoor

bewaarjeticket-genietlater
ticketswap-stager
0

Start typing and press Enter to search