fbpx

Nieuwe samenwerking met Il Giardino d'Amore

Vanuit Theaterkantoor.nl zijn we trots te kunnen melden dat we een samenwerking aangegaan zijn met muzikaal leider Stefan Plewniak en twee van zijn orkesten, namelijk het Weense “Il Giardino d’Amore” en het uit Venetië afkomstige “Capella di Ospedale della Pieta”.

Theaterkantoor.nl zal als vertegenwoordiger voor de Benelux en Duitsland de markt gaan verkennen voor de bijzondere producties van deze orkesten. Het samenbrengen van muziek met andere disciplines als zang en dans en het experimenteren met stijlen, locaties en beleving, maakt het voor ons een welkome uitdaging om dit partnership aan te gaan. We nodigen iedereen in ons netwerk van harte uit om samen met ons te kijken naar de mogelijkheden om met deze energieke orkesten te werken.

Stefan Plewniak studeerde viool in zijn geboorteplaats Krakau om vervolgens verder te studeren aan het Conservatorium van Maastricht en het Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse in Parijs. Hij speelde in vele toonaangevende ensembles en orkesten zoals het Warsaw Polish Radio Orchestra, Krakow Philharmonic, Kammeropper Köln en het Amsterdams Symphonie Orkest. Verder participeerde hij in diverse festivals als het Baroque Music Festival d’Auvergne, Wildwood Festival, Bach Festivals en Festival Oude Muziek in Utrecht. Naast zijn muzikaal leiderschap van het Cantate.fr ensemble in Parijs, Il Giardino d’Amore en Capella di Ospedale della Pieta, werkt hij als concertmeester en geeft hij regelmatig masterclasses in onder meer Noorwegen, Los Angeles en San Diego. Hij is gespecialiseerd in opera en ballet repertoire vanuit de barok tot de 20e eeuw.

Il Giardino d’Amore is opgericht in 2012 tijdens het Bach Festival in Krakao en speelde in de beginjaren op festivals als het Bach Festival in Wenen, Festival Oude Muziek in Utrecht en het Tartini Festical in Piran. In de herfst van 2013 deed het orkest hun eerste tour in de VS en Canada en speelde het op het Festival of Early Music Celebration in New York. Daarna volgden optredens in o.a. het Mozarteum Salzburg, Oslo en Carnegie Hall New York en Californië. Sinds de oprichting speelt het orkest de muziek van de Italiaanse opera en meesterstukken, maar de laatste jaren hebben ze zich gewijd aan de Franse muziek. Dit begon in 2013 met de opname van de cd “Cantates & Petits Macarons” en daarna de presentatie van “Les Indes Galantes” van J. Ph. Rameau in 2015/2016. In 2018 staat een andere opera van Rameau op het programma – Naïs.

Hun tour in de Verenigde Staten in 2016 was gebaseerd op grote projecten met Poolse gewijde- en dansmuziek in samenwerking met het samengestelde Il Giardino d’Amore Choir. Hieruit volgt de nieuwe cd “The Heart of Europe” welke uitgebracht zal worden in 2017.

Daarnaast staat ook de muziek van Mozart, Mendelssohn en Tchaikovsky centraal en ontstaan er samenwerkingen met ballet, panthomine, opera-zangers, orkesten en koren, onder andere in de succesvolle
“Christmas Ballet Tour” in de winter van 2016 in Noorwegen.

Het orkest wordt gevormd door gepassioneerde muzikanten uit Polen, Italië, Frankrijk en Spanje en werkt samen met fantastische ensembles, gastkoren en balletten uit Europa en de Verenigde Staten.

Daarnaast wordt er samengewerkt met solisten als
Giuliano Carmignola (viool) , Gaia Petrone (alt),
Anthony Newman ( clavecimbel & orgel), Jakub Józef Orliński (countertenor), Miriam Albano (mezzosopraan) en Natalia Kawalek (mezzosopraan)
.

Start typing and press Enter to search