Chat with us, powered by LiveChat
koepelgevangenis-breda-2909

Zaterdag 28 september 2019

Een bijzonder ligconcert® in de Koepelgevangenis van Breda! Op zaterdag 28 september 2019 kun je zowel “The Best Of Einaudi” gespeeld door Jeroen van Veen  als de Canto Ostinato door Sandra en Jeroen van Veen beleven in deze voormalige strafgevangenis. Het gebouw is één van de drie koepelgevangenissen die Nederland kent. De andere twee bevinden zich in Arnhem en Haarlem.

De koepelgevangenis werd in de periode 1882 – 1886 gebouwd door de justitie-architect J.F. Metzelaar, die eerder de vergelijkbare koepelgevangenis van Arnhem ontwierp. Het gebouw werd ontworpen volgens het door de Brit Jeremy Bentham in 1791 bedachte panopticum-principe: vanuit het midden van het cirkelvormige complex konden de bewakers de gevangenen constant in de gaten houden. In het gebouw zijn vier gestapelde cellenringen met in totaal 400 cellen die elk hun eigen verhaal hebben.

breda-ligconcert

Ligconcert® in de Koepelgevangenis Breda

De monumentale Koepelruimte en de cellen rond de Koepel vormen het sublieme decor voor een mooi ligconcert® met “The Best of Einaudi” (solo) én de “Canto Ostinato” plaats, uitgevoerd door de beroemde pianisten Sandra & Jeroen van Veen. De rauwe en unieke sfeer tussen de cellen en de open ruimte maakt dit een beleving om nooit te vergeten. Kun je je eens voorstellen hoeveel mensen hier hebben vastgezeten terwijl je nu in alle vrijheid een ligconcert® kunt meemaken. Je hebt waarschijnlijk echter slechts nog één keer de kans om de nog oude karakteristieke sfeer te kunnen proeven voordat deze definitief zal verdwijnen…

Meer informatie over de concerten vind je op deze pagina

ticketsgeel

• ENGLISH VERSION •

A special lay-down concert at the Dome prison of Breda: on Saturday 28th of September 2019 you can enjoy the last  one-time only concert of the “The Best of Einaudi” is performed by the famous pianist Jeroen van Veen and/or the “Canto Ostinato” played by Sandra en Jeroen van Veen in this former penitentiary.

The monumental Dome Room and the cells around the Dome form the sublime decor of a lay-down concert between the raw and unique atmosphere. With the 400 cells around you with all their individual stories, it will  make this an experience never to be forgotten… In total freedom.

breda-ligconcert-liggend-stel

Zaterdag 28 september 2019

AANVANG CONCERT EINAUDI: 16:00
ZAAL OPEN VANAF 15:30

AANVANG DINER MET AANSLUITEND EEN RONDLEIDING: 18:00*

AANVANG CONCERT CANTO OSTINATO: 20:30
ZAAL OPEN VANAF 19:30

Duur concert: +/- 90 minuten
Tickets: vanaf € 38,50

Vergeet niet je eigen matje of matrasje mee te nemen!

ticketsgeel

DINER IN DE BAJES

vismenu-breda-2019
vleesmenu-breda-2019
vegamenu-breda-2019

Bij de voorgerechten wordt versgebakken brood met roomboter geserveerd. Bij het hoofdgerecht worden geroosterde aardappeltjes met dragonmayonaise geserveerd. Inclusief wijn.

(*) Maak gebruik van het driegangen “bajes-diner” na afloop van het middagconcert of voorafgaand aan het avondconcert en krijg daarbij een uniek kijkje in de Koepelgevangenis tijdens een speciale rondleiding.

Deze rondleiding is onderdeel van het “Gouwen-Pet”-arrangement en is alleen mogelijk i.c.m het diner en vindt plaats voor aanvang van het avondconcert. Dit arrangement met driegangen-diner, drankjes en rondleiding kost € 60,= p.p.

Ook is het mogelijk om een passe-partout te nemen voor de beide concerten. Je kunt dan zowel naar het middag- als avondconcert met een aantrekkelijke korting. Deze optie kun je kiezen via de reserveringspagina.

Ligconcert® Best of Einaudi & Canto Ostinato Koepelgevangenis Breda 2019
ticketsgeel
Theaterkantoor.nl is een creatieve broedplaats uit Utrecht, gespecialiseerd in muziektheater en unieke belevingsconcerten. Wij organiseren en begeleiden nieuwe en bestaande producties en werken daarvoor samen met diverse musici en theatermakers, locaties en aanverwante partijen.
favicon-2019-transparant-klein
© 2019 Theaterkantoor.nl. Alle rechten voorbehouden.
0