Chat with us, powered by LiveChat
martinikerk-bolsward-2019

Zaterdag 8 juni 2019

martinikerk-best-of-einaudi

Een  ligconcert® in de Martinikerk in Bolsward, en niet zomaar een kerk!
Op zaterdag 8 juni 2019 kun je “The Best Of Einaudi” gespeeld door Jeroen van Veen beleven in deze mooie kerk in hartje centrum van Bolsward.

Opgravingen in de kerk tijdens de restauratie van 1943 tot 1955 hebben aangetoond dat deze kerk werd voorafgegaan door een Romaanse eenbeukige kerk uit de 11e eeuw, gebouwd van tufsteen. Veel van deze tufsteen (een natuurlijke steensoort van vulkanische oorsprong) is verwerkt in het koor van de kerk. De Martinikerk is ingewijd door de bisschop van Utrecht,
David van Bourgondië, in 1459.

kerkbanken-martinikerk-bolsward

Ligconcert® in de Martinikerk Bolsward

De Martinikerk is een pseudo-basiliek vanwege de relatief lage lichtbeuken, aan weerszijden boven de zijbeuken drie ronde ramen, die gedeeltelijk zorgen voor licht in het middenschip. Dit komt maar bij weinig pseudo-basilieken voor.

De kerk is tamelijk lang (ruim 68 meter). Deze indruk wordt versterkt doordat de zijbeuken doorlopen langs de toren. Het hoog oprijzende koor wordt uitwendig ondersteund door steunberen, bekroond met pinakels. Het ontbreken van een kooromgang geeft aan het koor met zijn hoge ramen en smalle, door pinakels bekroonde steunberen een indrukwekkend uitzicht. Deze Rijksmonumentale kerk vormt hiermee een prachtig historisch decor voor een mooi ligconcert® met “The Best of Einaudi” (solo) uitgevoerd door  Jeroen van Veen. Meer informatie over de concerten vind je op deze pagina. 

Het concert vindt plaats in het Pinksterweekend wanneer er de Friese Elfstedentocht per fiets zal zijn. Dit concert zal deel uitmaken van het culturele programma en een welkom rustmoment tussen de vele activiteiten. Kijk voor meer info op de site van de Friese Elfstedentocht per fiets.

bestellen
ramen-martinikerk-bolsward

Zaterdag 8 juni 2019

AANVANG CONCERT: 20:30
ZAAL OPEN VANAF 19:30

Duur concert: +/- 90 minuten
Tickets: € 38,50

Vergeet niet je eigen matje of matrasje mee te nemen!

bestellen
martinikerk-best-of-einaudi
bestellen
Theaterkantoor.nl is een enthousiast team van creatievelingen dat gespecialiseerd is in muziektheater en unieke belevingsconcerten.
favicon-2019-transparant-klein
© 2019 Theaterkantoor.nl. Alle rechten voorbehouden.
0