LIGCONCERT®

EINAUDI & CANTO OSTINATO

KOEPELGEVANGENIS BREDA

Zaterdag 16 juni 2018

Een ligconcert® midden in een gevangenis? Onder een immense koepel? Op 16 juni 2018 heb je éénmalig de kans om op deze indrukwekkende locatie een ligconcert® “The Best of Einaudi” of de beroemde “Canto Ostinato” mee te maken.

Direct reserveren:

"Gouwen-Pet"-arrangement en/of passe-partout

Maak gebruik van het driegangen “bajes-diner” na afloop van het middagconcert of voorafgaand aan het avondconcert en krijg daarbij een uniek doorkijkje in de Koepelgevangenis tijdens een speciale rondleiding. Deze rondleiding is onderdeel van het “Gouwen-Pet”-arrangement en is alleen mogelijk i.c.m. het diner en vindt plaats voor aanvang van het avondconcert. DIT ARRANGEMENT IS HELAAS AL VOLGEBOEKT.

Wel is het nog mogelijk een passe-partout te nemen voor de beide concerten. Je kunt dan zowel naar het middag- als avondconcert met een aantrekkelijke korting.

Klik hier voor alle opties

De Koepelgevangenis

De koepelgevangenis van Breda maakte deel uit van een justitieel complex in het centrum van Breda. De voormalige gevangenis is één van de drie in Nederland bestaande koepelgevangenissen. Hij huisvestte een deel van de penitentiaire inrichting “De Boschpoort”. Deze kende drie onderdelen: een huis van bewaring, een gevangenis en een afdeling met extrazorg plaatsen.

 

De koepelgevangenis werd in de periode 1882-1886 gebouwd door de justitie-architect J.F. Metzelaar, die eerder de vergelijkbare koepelgevangenis van Arnhem ontwierp. Het gebouw werd ontworpen volgens het door de Brit Jeremy Bentham in 1791 bedachte panopticum-principe: vanuit het midden van het cirkelvormige complex konden de bewakers de gevangenen constant in de gaten houden. Het complex is in 2001 aangewezen als Rijksmonument. Tot januari 2013 was er ook een vrouwengevangenis. Het hele complex werd per 1 januari 2016 definitief als penitentiaire inrichting gesloten maar is slechts tijdelijk open gesteld voor o.a. evenementen. Op deze zeer bijzondere locatie kan daarom natuurlijk een ligconcert® niet ontbreken!

Ligconcert® in de Koepelgevangenis

Laat je verbazen door een akoestiek die je nergens anders zo kunt horen, liggend op je eigen matje of matrasje. Verwonder je over deze historische plek en kijk uit naar de cellen waar honderden gevangen hebben verbleven met ieder hun eigen verhaal. Dompel weg tijdens de muziek en laat je fantasie de vrije loop terwijl de Koepel verrassend verlicht zal worden. Dit wordt echt een ervaring om nooit te vergeten!

Het ligconcert® “The Best of Einaudi” zal uitgevoerd worden door Jeroen van Veen (solo) waarbij hij de meest beroemde werken van componist Ludovico Einaudi laat horen.

De Canto Ostinato zal gespeeld worden op twee vleugels door het pianoduo Sandra en Jeroen van Veen. Meer informatie over deze concerten vindt u op deze pagina.

Tot ziens in de bajes op 16 juni 2018!

Aanvang concert Einaudi: 16:00
Zaal open vanaf 15:30

 

Aanvang diner met aansluitend een rondleiding: 18:00*

 

Aanvang concert Canto Ostinato: 20:30
Zaal open vanaf 19:30

 

Tickets: € 38,50

 

Vergeet niet uw eigen matje of matras mee te nemen!

(*) Maak gebruik van het driegangen “bajes-diner” na afloop van het middagconcert of voorafgaand aan het avondconcert en krijg daarbij een uniek doorkijkje in de Koepelgevangenis tijdens een speciale rondleiding.
Deze rondleiding is onderdeel van het “Gouwen-Pet”-arrangement en is alleen mogelijk i.c.m het diner en vindt plaats voor aanvang van het avondconcert. (REEDS VOLGEBOEKT)

Ook is het mogelijk om een passe-partout te nemen voor de beide concerten. Je kunt dan zowel naar het middag- als avondconcert met een aantrekkelijke korting. Deze optie kun je kiezen via de reserveringspagina.

Klik hier om te reserveren

Theaterkantoor.nl is een creatieve broedplaats uit Utrecht, gespecialiseerd in muziektheater en unieke belevingsconcerten. Wij organiseren en begeleiden nieuwe en bestaande producties en werken daarvoor samen met diverse musici en theatermakers, locaties en aanverwante partijen.
© 2017 Theaterkantoor.nl. Alle rechten voorbehouden.