Chat with us, powered by LiveChat
ligconcertenstart
theaterkantoor.nl_

& DE BEROEMDE LIGCONCERTEN®

Een voorstelling van pianoduo Sandra en Jeroen van Veen op twee vleugels met hun betoverende bewerking en uitvoering van het Canto Ostinato op twee piano’s, maar ook muziek van Ludovico Einaudi, Arvo Pärt & Jeroen van Veen zelf. Naast hun landelijke theatertour werken zij samen met Theaterkantoor.nl om unieke ligconcerten® op de meest bijzondere locaties te produceren.

SANDRA & JEROEN VAN VEEN

Ligconcerten®

Sterpianisten Sandra en Jeroen spelen al ruim twintig jaar samen op zowel één als twee piano’s. Sandra Mol (1968) en Jeroen van Veen (1969) leerden elkaar in 1987 aan de piano al improviserend kennen, toen zij beiden aan het conservatorium van Utrecht studeerden. De gedeelde passie voor de muziek en het musiceren bracht hen in vele concertzalen. Ze gaven concerten in Amerika, Canada, Rusland en vele andere landen. De cd met Canto Ostinato van Simeon ten Holt ontving zeer lovende recensies en werd door Ten Holt zelf tot de best opname van zijn werk bestempeld! Naast de muziek van Simeon ten Holt spelen zij ook met muziek van onder andere Carl Orff, Gustav Holst, Astor Piazzolla en Erik Satie. Hun specialisatie ligt op het terrein van de minimalisten en hieraan gerelateerde componisten. Lees meer…

CANTO OSTINATO

Canto Ostinato ontstond tussen 1973 en 1976 toen de componist Simeon ten Holt (1923) weer terugkeerde naar het instrument waarvoor hij ooit was begonnen te componeren. In plaats van een compositie die van a tot z vastligt schreef Ten Holt een ‘vrije’ vorm die overeenkomsten vertoont met die van minimalist Terry Riley. Het werk ‘in C’ van Riley bestaat net als Canto Ostinato uit een aantal maten die de spelers naar eigen inzicht kunnen herhalen. Anders dan de meeste minimalisten, die vaak de nadruk leggen op het ritmische aspect, zoekt Ten Holt het veel meer in de richting van de melodie en de klank.

De concerten lijken haast een ritueel, waarbij het resultaat elke keer anders is. Dit komt niet alleen doordat de componist bewust de uitvoeringsmogelijkheden heeft vrijgelaten, maar ook omdat hij de invulling van het te spelen materiaal aan de uitvoerder overlaat. Eigenlijk gaat dit nog een stap verder; net als bij improvisatie worden de muzikale keuzes pas gemaakt op het moment van uitvoering. Het is dan ook meer een proces, en velen spreken ook over ‘ werk in uitvoering’. Lees meer…

VLOG CHECK

AGENDA

Ligconcerten® uitgevoerd door Sandra en/of Jeroen van Veen:

grote-kerk-naarden-uitverkocht
hsm-16-maart-uitverkocht
koepelgevangenis-arnhem-april-2019
Verkoop start binnenkort
hsm-03-mei-uitverkocht
radio-kootwijk-uitverkocht
Best of Einaudi Broerekerk Bolsward
koepelhal-tilburg-canto-juni-2019
werkspoorkathedraal-31-augustus-2019
Ligconcerten®
Pernissimo series
einaudi-pernissimo-uitverkocht
facebook-theaterkantoor-2019

MEDIA

Timelapse van de opbouw van een ligconcert® (Fjodor van Veen)

Lees hier de recensie van VPRO’s “3voor12” over het ligconcert® in het Spoorwegmuseum

Muziekstudio de Walnoot

Aan de gevel van Westerwal 41 te Culemborg hangt een klein uithangbordje “De Walnoot”. Loop gerust achterom en vind achter het woonhuis een prachtige studio. Het is gezellig ingericht en natuurlijk ontbreekt een schitterende concertvleugel niet. Iedereen, jong (vanaf ca. 5 jaar) en oud, beginner of gevorderd is welkom voor een proefles! Sandra Mol geeft tevens les aan kinderen die bijzondere aandacht of begeleiding nodig hebben.
Klik of de afbeelding voor meer informatie.

Theaterkantoor.nl is een creatief kantoortje uit Utrecht dat gespecialiseerd is in muziektheater en unieke belevingsconcerten. Wij organiseren en begeleiden nieuwe en bestaande producties en werken daarvoor samen met diverse musici en theatermakers, locaties en aanverwante partijen.
Logo 2019
© 2018 Theaterkantoor.nl. Alle rechten voorbehouden.
0