fbpx
ligconcert-2023
ik-wil-naar-tickets
meer-info-concerten-enzo
ligconcerten-definitie-vk

Een fantastisch en super-relaxed concept: liggend een concert van pianoduo Sandra en Jeroen van Veen beleven op één, twee, drie of zelfs vier vleugels met hun betoverende bewerking en uitvoering van Simeon ten Holt’s Canto Ostinato, maar ook muziek van Ludovico Einaudi, Arvo Pärt, Yann Tiersen & Yiruma op de meest bijzondere en unieke locaties in eigen land maar ook België en Duitsland. Ontzettend populair, en dat al sinds 2015… Welkom!

Ligconcerten®
op unieke en bijzondere locaties

Een ligconcert® is een concert waarbij je zelf gaat liggen. Zo simpel kan het zijn. Maar zo is het vaak niet. Er komt veel meer kijken bij een ligconcert® voor jou als bezoeker. Geen zorgen, het valt allemaal reuze mee. Je neemt je eigen matje, matrasje,  luchtbed, dekentje en kussentje mee naar een mooie locatie die wij voor jou gescout hebben.
Een heel gesjouw natuurlijk maar het is het waard: zodra je een locatie binnenkomt ben je onder de indruk en merk je meteen hoe relaxed de sfeer is. Niet zweverig. Vaak wordt het omschreven als een open festivalsfeer met een vleugje kampeercouture. Onze medewerkers helpen je altijd graag met het vinden van jouw beste plek en geven je nuttige aanwijzingen en tips over de locatie. Want elke locatie is maatwerk. Het is prachtig om te zien hoe makkelijk mensen naast vreemden gaan liggen en al gauw contact hebben met de buren.

Op de achtergrond hoor je tijdens aanvang de bezoekers gezellig fluisteren, zie je ze een biertje of wijntje halen bij de bar, nog even rondkijken, een beetje lachen om de luchtpompen die je hier en daar hoort. Wanneer het licht dimt en de pianisten opkomen wordt het ineens stil, het concert begint en iedereen gaat voorzichtig liggen, je zoekt elkaar op, lepeltje lepeltje, of juist niet maar alles om je heen laat je op een gegeven moment vanzelf los terwijl de pianisten je meenemen waarvoor je allemaal gekomen bent.

Het meest magische moment van een ligconcert®? De directe minuten na het concert: de muziek stopt ineens en intense stilte overheerst. Probeer dit moment dan voor jezelf even vast te houden zonder meteen te gaan applaudisseren, je zult hierdoor nog meer onder de indruk zijn van deze belevenis.

Een origineel ligconcert® van Theaterkantoor.nl is een heel uniek en ontwapenend concept dat je nergens anders vindt én beleeft, vandaar dat de naam beschermd is om dit te kunnen waarborgen, zeker nu de ligconcerten® steeds populairder worden en de concerten vaak al snel uitverkocht zijn. Grijp je ook wel eens mis? Check dan vooral of er nog tickets te koop zijn via onze partner Ticketswap

Een locatie wordt overigens niet zomaar gevonden, er moet aan veel voorwaarden worden voldaan. Belangrijkste is de sfeer en uitstraling. Het ‘gevoel’ dat de locatie geeft en de akoestiek. Of het praktisch is en een verhaal heeft. Vaak upgraden we de locatie met een lekker diner en/of een interessante rondleiding om het verhaal en historie van de locatie te achterhalen, wat jou als bezoeker een complete avond uit biedt. Maar het hóeft allemaal niet natuurlijk, veel mag en niets moet, zoals jij het wilt.

abtk

Sandra en Jeroen van Veen

sandra-en-jeroen-van-veen-2021

Sterpianisten Sandra en Jeroen spelen al ruim twintig jaar samen op zowel één als twee piano’s. Sandra Mol (1968) en Jeroen van Veen (1969) leerden elkaar in 1987 aan de piano al improviserend kennen, toen zij beiden aan het conservatorium van Utrecht studeerden. De gedeelde passie voor de muziek en het musiceren bracht hen in vele concertzalen. Ze gaven concerten in Amerika, Canada, Rusland en vele andere landen.

De opname met Canto Ostinato van Simeon ten Holt ontving zeer lovende recensies en werd door Ten Holt zelf tot de best opname van zijn werk bestempeld! Naast de muziek van Simeon ten Holt spelen zij ook met muziek van onder andere Carl Orff, Gustav Holst, Astor Piazzolla en Erik Satie. Hun specialisatie ligt op het terrein van de minimalisten en hieraan gerelateerde componisten. Lees meer…

Matteo Myderwyk

matteo-ligconcerten

Als klassiek pianist aan het conservatorium verliet Myderwyk de muziek van zijn helden Bach, Liszt en Messiaen om zijn eigen muzikale vocabulaire te ontwikkelen. Allereerst besloot hij het regelboek van de klassieke muziek helemaal weg te gooien en belandde hij in de wondere wereld van de free-jazz. Muziek maken zonder plan of vooraf geschreven compositie gaf een nieuwe creatieve impuls die het ambacht van de musicus naar spannende nieuwe richtingen duwde. Myderwyk leerde zijn belangrijkste les in deze experimentele periode; muziek is niet iets dat op papier staat, maar ontstaat in het moment.

Hoewel zijn platen bijna uitsluitend op de piano tot stand komen, is dat niet altijd het geval live. Zijn muziek evolueert voortdurend; vaak genoeg breekt hij met traditionele wetten door constant van instrument te wisselen, waarbij hij vaak op het podium verschijnt met een arsenaal aan synthesizers, drummachines en orgels. Met andere woorden, Matteo Myderwyk voelt zich thuis in elk type setting: op de festivals en in de clubs, de concertzalen en de kerken. En natuurlijk bij onze ligconcerten®. Lees meer…

Joachim Eijlander

joachim-eijlander

Joachim verbindt zijn muziek met dansers, visual artists en met wetenschappers in inspirerende gezamenlijke optredens om zo een breder geinteresseerd publiek te inspireren.

Naast verschillende gastdocentschappen aan de Nederlandse conservatoria heeft Joachim lesgegeven aan de Indiana University, Milwaukee conservatoire, Oklahoma University, Ljubljana conservatoire en op internationale festivals. Joachim is docent kamermuziek aan de afdeling Nederlandse Strijkkwartet Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Lees meer… 

Bernd van den Bos

Bernd van den Bos

Pianist, liedjesschrijver en bandleider: Bernd van den Bos is het allemaal. Hij begeleidt artiesten als Brigitte Kaandorp, André van Duin, Simone Kleinsma en Jenny Arean, verrast met spannende improvisaties en schrijft composities met een knipoog. Zijn speelstijl is lyrisch, zijn klank klassiek, zijn inspiratiebronnen divers – van Louis van Dijk tot Freddie Mercury. Muzikale verhalen vertellen die raken, dat is wat hij doet. Het liefst op gympen achter zijn vleugel. Lees meer…

Aart Bergwerff

aart-bergwerf-foto-emil-matveev

Aart Bergwerff is een gedreven en veelzijdig musicus. Hij houdt van spannende en avontuurlijke programmering. Aart heeft enerzijds een passie voor het klassieke repertoire en zoekt anderzijds graag naar nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur. Zo werkt hij regelmatig samen met videokunstenaar Jaap Drupsteen. Met de Turkse derwisj-danser Kadir Sonuk maakte hij de voorstelling ‘East meets West’, op muziek van Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Een ander voorbeeld is de productie Mi Corazón, waarin orgel en tangodans elkaar ontmoeten.

Helderheid, transparantie, klankkleur en timing kenmerken het musiceren van Aart. Verder is hij een begenadigd verteller, hij bezit de gave om beeldend over muziek te spreken. Aart is sinds 2012 organist van de Grote of Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk te Breda. Als concert-organist treedt hij veelvuldig op tijdens concerten en festivals in binnen- en buitenland. Lees meer… 

Aart speelt mee tijdens de Canto in Rotterdam en Breda (vanaf 2023).

Canto Ostinato

Canto Ostinato ontstond tussen 1973 en 1976 toen de componist Simeon ten Holt (1923) weer terugkeerde naar het instrument waarvoor hij ooit was begonnen te componeren. In plaats van een compositie die van a tot z vastligt schreef Ten Holt een ‘vrije’ vorm die overeenkomsten vertoont met die van minimalist Terry Riley. Het werk ‘in C’ van Riley bestaat net als Canto Ostinato uit een aantal maten die de spelers naar eigen inzicht kunnen herhalen. Anders dan de meeste minimalisten, die vaak de nadruk leggen op het ritmische aspect, zoekt Ten Holt het veel meer in de richting van de melodie en de klank.

De concerten lijken haast een ritueel, waarbij het resultaat elke keer anders is. Dit komt niet alleen doordat de componist bewust de uitvoeringsmogelijkheden heeft vrijgelaten, maar ook omdat hij de invulling van het te spelen materiaal aan de uitvoerder overlaat. Eigenlijk gaat dit nog een stap verder; net als bij improvisatie worden de muzikale keuzes pas gemaakt op het moment van uitvoering. Het is dan ook meer een proces, en velen spreken ook over ‘ werk in uitvoering’. Lees meer…

Best of Einaudi

Jeroen van Veen speelt een avondvullend programma met werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film Intouchables (2011). Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied.

Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Jeroen van Veen speelt solo in de voorstelling The Best of Einaudi zijn bekendste werken geschreven voor één piano. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen.

Jeroen nam alle 91 pianowerken van Einaudi op voor Brilliant Classics. Deze cd met de naam Waves stond in 2014 drie maanden in de top 20 van Duitsland. Ook staan zijn uitvoeringen van Einaudi hoog in de iTunes-hitlijsten. De muziek kwam ook uit op vinyl.

Jeroen van Veen heeft meer dan honderdzestig cd’s opgenomen in binnen- en buitenland, in onder meer de Abbey Road Studio te Londen. Deze sterpianist heeft niet alleen alle pianowerken van Simeon ten Holt op de plaat gezet, ook nam hij alles op van Philip Glass, Yiruma, Simeon ten Holt, Michael Nyman, JacobTV, Yann Tiersen, Friedrich Nietzsche, Preisner en Arvo Pärt. Lees meer…

Einaudi • Yiruma • Tiersen

Jeroen van Veen speelt een programma met de meest bekendste en/of nieuwste werken van de componisten Ludovico Einaudi, Yann Tiersen, Yiruma en Ryuichi Sakamoto.

Playlist

(onder voorbehoud van wijzigingen):

Ludovico Einaudi:
The Path of the Fossils / Day 1
Cold Wind / Day 6

Yann Tiersen:
Sur le fil
Comptine d’une autre éré: l’après-midi
La valse d’Amélie
Le moulin
La dispute
Le matin

Riuchi Sakamoto:
Seven Samurai
Merry Christmas  Mr Lawrence

Yiruma:
River Flows in You
Maybe
Kiss the Rain
Yellow Room
Chaconne
Infinia
Indigo

Ludovico Einaudi:
Gravity / Day 1
A Sense of Symmetry / Day 1
Low Mist / Day 1
Ascent / Day 1
The Path of the Fossils / Day 6

Einaudi Clouds: Best of Film Music

Playlist

(onder voorbehoud van wijzigingen):

Una Mattina
Berlin Song
Nuvole Bianche
Fly
L’origine Nascosta
Writing Poems
Time Lapse
Ascolta
Experience
Run
Walk
Dietro Casa
Oltremare
Newton’s Cradle

ik-wil-naar-tickets
meer-info-concerten-enzo
schrijf-je-in-voor-onze-nieuwsbriefIk geef hierbij Theaterkantoor.nl toestemming om mij op de hoogte
te laten houden over de nieuwste concerten en updates.

piano
muziekstudion-de-walnoot

Aan de gevel van Westerwal 41 te Culemborg hangt een klein uithangbordje “De Walnoot”. Loop gerust achterom en vind achter het woonhuis een prachtige studio. Het is gezellig ingericht en natuurlijk ontbreekt een schitterende concertvleugel niet. Iedereen, jong (vanaf ca. 5 jaar) en oud, beginner of gevorderd is welkom voor een proefles! Sandra Mol geeft tevens les aan kinderen die bijzondere aandacht of begeleiding nodig hebben.
Klik of de afbeelding voor meer informatie.

© Theaterkantoor.nl. Alle rechten voorbehouden.

Start typing and press Enter to search