ligconcertenstart
tkencanto

Een voorstelling van pianoduo Sandra en Jeroen van Veen op twee vleugels met hun betoverende bewerking en uitvoering van het Canto Ostinato op twee piano’s, maar ook muziek van Ludovico Einaudi, Arvo Pärt & Jeroen van Veen zelf. Naast hun landelijke theatertour werken zij samen met Theaterkantoor.nl om unieke ligconcerten® op de meest bijzondere locaties te produceren.

sandra en Jeroen van Veen
Ligconcerten®

Sterpianisten Sandra en Jeroen spelen al ruim twintig jaar samen op zowel één als twee piano’s. Sandra Mol (1968) en Jeroen van Veen (1969) leerden elkaar in 1987 aan de piano al improviserend kennen, toen zij beiden aan het conservatorium van Utrecht studeerden. De gedeelde passie voor de muziek en het musiceren bracht hen in vele concertzalen. Ze gaven concerten in Amerika, Canada, Rusland en vele andere landen. De cd met Canto Ostinato van Simeon ten Holt ontving zeer lovende recensies en werd door Ten Holt zelf tot de best opname van zijn werk bestempeld! Naast de muziek van Simeon ten Holt spelen zij ook met muziek van onder andere Carl Orff, Gustav Holst, Astor Piazzolla en Erik Satie. Hun specialisatie ligt op het terrein van de minimalisten en hieraan gerelateerde componisten. Lees meer…

logocanto

Canto Ostinato ontstond tussen 1973 en 1976 toen de componist Simeon ten Holt (1923) weer terugkeerde naar het instrument waarvoor hij ooit was begonnen te componeren. In plaats van een compositie die van a tot z vastligt schreef Ten Holt een ‘vrije’ vorm die overeenkomsten vertoont met die van minimalist Terry Riley. Het werk ‘in C’ van Riley bestaat net als Canto Ostinato uit een aantal maten die de spelers naar eigen inzicht kunnen herhalen. Anders dan de meeste minimalisten, die vaak de nadruk leggen op het ritmische aspect, zoekt Ten Holt het veel meer in de richting van de melodie en de klank.

De concerten lijken haast een ritueel, waarbij het resultaat elke keer anders is. Dit komt niet alleen doordat de componist bewust de uitvoeringsmogelijkheden heeft vrijgelaten, maar ook omdat hij de invulling van het te spelen materiaal aan de uitvoerder overlaat. Eigenlijk gaat dit nog een stap verder; net als bij improvisatie worden de muzikale keuzes pas gemaakt op het moment van uitvoering. Het is dan ook meer een proces, en velen spreken ook over ‘ werk in uitvoering’. Lees meer…

VLOG CHECK

De eerstvolgende ligconcerten® vinden plaats op:

PERNISSIMO MET DATUM
Radio Kootwijk met datum2
UITVERKOCHT
haarlem-oktober-2018
UITVERKOCHT
UITVERKOCHT
zaterdag16feb2019
Scheepvaartmuseum 2019
PERNISSIMO EINAUDI
UITVERKOCHT
BROEREKERK WORDT VERWACHT
NMM WORDT VERWACHT

Timelapse van de opbouw van een ligconcert® (Fjodor van Veen)

Lees hier de recensie van VPRO’s “3voor12” over het ligconcert® in het Spoorwegmuseum

Theaterkantoor.nl is een creatief kantoortje uit Utrecht dat gespecialiseerd is in muziektheater en unieke belevingsconcerten. Wij organiseren en begeleiden nieuwe en bestaande producties en werken daarvoor samen met diverse musici en theatermakers, locaties en aanverwante partijen.
footerlogo
BureauLiveMuziek
© 2018 Theaterkantoor.nl. Alle rechten voorbehouden.
0