Chat with us, powered by LiveChat
 In

Marianne Koopman studeerde hoofdvak zang aan het vm. Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Erna Spoorenberg. Ze vervolgde ze haar studie bij Margreet Honig; onder haar leiding nam ze succesvol deel aan diverse zangconcoursen waaronder het Cristina Deutekom Concours, waar ze de eerste prijs behaalde. Ze studeerde vervolgens bij David Harper, Cristina Deutekom en Peter Elkus en volgde cursussen bij o.a. Louis Devos (barokinterpretatie), Ward Swingle (close harmony) en Carolyn Watkinson.

Aanvankelijk trad Marianne veelvuldig op in het opera-, oratorium- en concertcircuit, en was ze als professioneel koorzangeres werkzaam bij het Groot Omroepkoor en het Koor van de vm. Nederlandse Opera. Maar niet alleen klassiek repertoire heeft haar liefde. Zo trad ze ook op in een Van Den Ende-muscal: “Anatevka”.

Haar voorliefde gaat tegenwoordig uit naar optreden in een kleine bezetting: daarbij is Ineke Geleijns vaak haar partner. Recent zijn de programma’s met “Glorious Divas” (opera etc), “Ik Herhaal je” (liederen van Frans Ehlhart op tekst van Ingrid Jonker) en “Vandijkenmezzopranen” (muziek van Martin van Dijk). Verder treedt ze regelmatig op met “De-Lovely” (jazzcombo rond “The American Songbook”) en was ze de vaste zangeres van “Tuhú”, dat zich bezighield met Latijnsamerikaanse muziek.

In de nabije toekomst staan er –naast oratoria en klassieke concerten- optredens met “Vandijkenmezzopranen” op stapel, en wordt er gewerkt aan een nieuw programma in de bezetting zang-piano-contrabas, “Bitter Garnituur” genaamd. Met veel plezier kijkt Marianne uit naar het optreden op Mariënwaard, waar ze veel van haar favoriete jazz-standards zal gaan uitvoeren.

0