fbpx
matteo-myderwyk-kopieren

Na het succes van zijn eerste tour ‘Notes of Longing’ presenteert Matteo Myderwyk nu zijn nieuwe theatertour getiteld ‘Veluwe Suite’ met muziek van zijn gelijknamige album.

In 2017 debuteerde pianist Matteo Myderwyk met zijn solo-album “To Move” en inmiddels heeft hij als eerste Nederlandse pianist al zijn 2e album uitgebracht bij het gerenommeerde internationale label Warner Classics. Op Spotify heeft hij inmiddels een kleine 300.000 maandelijkse luisteraars.

Tijdens zijn opleiding aan het conservatorium leerde Matteo de muziek van zijn helden Bach, Liszt en Messiaen achter zich te laten en zijn eigen muzikale taal te ontwikkelen. Hij wilde muziek maken zonder vooraf gemaakte afspraken en klassieke regels, maar deze laten ontstaan in het moment. “Muziek staat niet altijd al op papier, maar wordt tijdens het spelen geschreven”, aldus Matteo.

Over het album “Veluwe Suite” vertelt hij het volgende: ‘’Afgelopen zomer zijn mijn vriendin en ik verhuisd van Amsterdam naar de rand van Nederlands grootste natuurgebied: de Veluwe. We wilden ons leven meer in rust en natuur gaan beleven. Op zoek naar een minder gehaast bestaan. Tijdens mijn dagelijkse wandelingen ontstond al snel het idee om een nieuwe collectie pianocomposities te wijden aan dit prachtige natuurgebied. Alle composities stralen op een bepaalde manier de rust uit die ik altijd ervaar tijdens deze wandelingen op de Veluwe. Mijn wens is dat “Veluwe Suite” luisteraars een mooi en dromerig moment gaat bezorgen, waarin men kan verlangen naar een moment in de natuur.’’

ga-naar-de-website-matteo
matteo-myderwyk-hortus
theaterconcert

In het gelijknamige theaterconcert brengt Matteo een bloemlezing van composities over zijn transitie van de stad naar de natuur en de inspiratie die hij op doet in dit “nieuwe leven”. Maar ook een relaas over zijn inspirators uit de minimal music als Simeon ten Holt en Steve Reich en hoe deze zijn eigen muzikale reis en identiteit hebben gevormd.

matteo-myderwyk-1
hommage

Het album Veluwe Suite is tevens een hommage aan een andere grote inspirator van Matto, Debussy’s “Suite Bergamasque”. Debussy gebruikte vaak speciale termen om muziek een extra verbeelding te geven zoals a lointain (ver weg), cédez (toegeven) en calme (rust). Matteo improviseerde hierop door met twee nieuwe termen: fidèle (trouw) en sincère (eerlijk).

theaterprogramma

Het theaterprogramma dat voor het seizoen van 2023/2024 gepland staat, duurt 90 minuten (zonder pauze). Een drankje voor of na het concert is uiteraard mogelijk. Een gestemde vleugel of een upright piano is het enige wat Matteo in principe nodig heeft. Financieel bespreken we graag de mogelijkheden.

Ben je geïnteresseerd in het Theaterprogramma ‘Veluwe Suite’ van Matteo Myderwyk in jouw theater of bijzondere locatie? Wij komen graag met je in contact. Stuur ons een mail via algemeen@theaterkantoor.nl of bel ons via 030 – 26 00 055.

©  Theaterkantoor.nl. Alle rechten voorbehouden.

Start typing and press Enter to search