Chat with us, powered by LiveChat
matthaus-passion-2019

ZATERDAG 23 & 30 MAART 2019

matthaus-passion-scheepvaartmuseum-marienwaerdt-2019
bestellen

Matthäus Passion Highlights

De beroemde Matthäus Passion (BWV 244) is een oratorium gecomponeerd in 1736 door Johann Sebastian Bach. Het is in Nederland één van zijn bekendste composities en ook één van de langste. De Matthäus Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus als in het Evangelie volgens Matteüs. De versie die wij u graag presenteren is een kortere, meer toegankelijke variant met de mooiste hoogtepunten en vertellingen uit het werk. Uitgevoerd in kamer-bezetting met:

Muzikale leiding van Bas Kuijlenburg en Ineke Geleijns
Vertellingen en regie door Marc Pantus
Het Strijkkwartet
Solisten en musici van het Conservatorium van Amsterdam
La Sopera Projectkoor

ineke-geleijns
bas-kuijlenburg
marc-pantus
Matthäus Passion Highlights 2019 in Het Scheepvaartmuseum & Mariënwaerdt
bach-geel

Matthäus Passion in Het Scheepvaartmuseum

Niet alleen de muziek is een hoogtepunt, de fysieke locatie en overkapping van de binnenplaats, het Open Pleyn In Het Scheepvaartmuseum zorgt voor een werkelijk unieke ervaring voor dit concert. De zelfdragende constructie, ontworpen door architect Laurent Ney, bestaat uit duizenden stukken glas in een metalen frame. Het ontwerp is geïnspireerd op de kompaslijnen van oude zeekaarten, zoals de wereldkaart van Joan Blaeu uit 1648.

Dankzij dit indrukwekkende glazen dak heeft de binnenplaats een fantastische functie als centraal plein en is het een geweldige plek voor deze bijzondere uitvoering van
de Matthäus Passion.

Dit concert is een samenwerking met  Het Scheepvaartmuseum en het Conservatorium van Amsterdam.

hsm-open-pleyn

Matthäus Passion op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Een veelzijdig landgoed met akkers, weilanden, bossen, lanen en grienden. Het landgoed is al sinds 1734 in handen van dezelfde familie. Inmiddels beheert de negende generatie van de familie Van Verschuer het landgoed.

Een Matthäus op Heerlijkheid Mariënwaerdt is altijd de grote wens geweest van Nathalie Verschuer, barones van het landgoed. In de Hooge Schuur van het bekende landgoed zullen ook hier de hoogtepunten van het werk opgevoerd worden. Een mooie locatie midden in het bos met de  bijzondere entourage van het landgoed maken dit een heerlijke beleving, ondanks de boodschap van de Matthäus.

poort-marienwaerdt

Matthäus Passion op Heerlijkheid Mariënwaerdt:
Zaterdag 23 maart 2019

AANVANG CONCERT: 20:00
ZAAL OPEN VANAF 19:30

Matthäus Passion in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam:
Zaterdag 30 maart 2019

AANVANG CONCERT: 20:15
ZAAL OPEN VANAF 19:30

Duur concert: +/- 90 minuten
Tickets: vanaf € 35,00

bestellen
handtekening
matthaus-passion-scheepvaartmuseum-marienwaerdt-2019
bestellen
Theaterkantoor.nl is een creatieve broedplaats uit Utrecht, gespecialiseerd in muziektheater en unieke belevingsconcerten. Wij organiseren en begeleiden nieuwe en bestaande producties en werken daarvoor samen met diverse musici en theatermakers, locaties en aanverwante partijen.
favicon-2019-transparant-klein
© 2018 Theaterkantoor.nl. Alle rechten voorbehouden.
0