Jan vayne

Radio kootwijk

Stellae, hét lig en luister concert
midden in de natuur, Radio Kootwijk!

 “Wanneer je muzikaal talent en liefde voor improvisatie samenbrengt ontstaat een wereld zonder muzikale grenzen. Jan Vayne neemt je mee naar die wereld…”

Een onvergetelijke en unieke ervaring.

Jan Vayne leek een uitgestippeld pad te bewandelen. Hij speelde op zijn zevende Mozart, ging naar het concervatorium en brak daarna direc door met klassiek werk. Met zijn creatieve stijl en weelderige haardos groeide hij uit tot één van de bekendste gezichten van de populaire klassieke muziek. Met een indrukwekkende verzameling platina platen en een optreden tijdens de inauguratie van president Clinton in 1997 als absolute hoogtepunten.

Een leven vol klassieke concerten en wereldwijde uitvoeringen van de grote componisten lag in het verschiet. Maar Jan koos voor de vrijheid. Een muziekaal bestaan zonder restricties, waarin ruimte is voor alle soorten muziek. Een bestaan vol intuïtie en improvisatie, waarin het vooral draait om de essentie van zijn bak: zoveel mogelijk mensen raken met zijn muziek.

Zo creëert Jan concerten die onmogelijk lijken. Waar eeuwen, genres en muziekstromingen dwars door elkaar lopen en toch passen.

Jan laat de muziek uit zijn vingers stromen en daagt jou als luisteraar graag uit om de richting te bepalen. Zo ontstaat iedere keer en compleet unieke en onvergetelijke ervaring.

En laat dit nou perfect aansluiten bij deze ligconcerten. Daarom kun je deze dag luisteren naar twee unieke concerten van Jan Vayne.
Tijdens de inloop van het middag concert kunnen de bezoekers ideeën of verzoeken opschrijven. Deze lijst zal vervolgens door Jan bij aanvang van zijn ligconcert bestudeerd worden om dit vervolgens (deels) in zijn concert te verwerken. 

Koop hier uw tickets

Radio Kootwijk

 In het hart van de Veluwe maken de bomen van Nederlands grootste bosgebied opeens plaats voor een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. In het midden bevindt zich het monumentale voormalige zendstation Radio Kootwijk.

Vroeg voorjaar in Radio Kootwijk: voor menig bezoeker dé favoriete locatie. Serene rust en een unieke sfeer. Geniet van twee mooie lig concerten in het iconische Zendgebouw van Radio Kootwijk. Het terrein maakte vroeger verbinding met onze koloniën, specifiek met Indonesië begin vorige eeuw. Nu is het een indrukwekkende locatie voor onze Stellae concerten. 

De zon onder zien gaan tijdens het 2e ligconcert door het grote raam is een bijzonder mooi extraatje.
Ervaar vooral ook wanneer je na het ligconcert naar buiten gaat de onwerkelijke stilte…Deze dag zul je echt nooit meer vergeten!

Maak vooraf aan het eerste concert een optionele wandeling met de boswachters van Staatsbosbeheer door het uitgestrekte gebied.  Of geniet van een overheerlijk diner buffet in een van de annexen. (unieke bijgebouwen)

Stellae, hét lig en luister concertmidden in de natuur, Radio Kootwijk!
Stellae, hét lig en luister concertmidden in de natuur, Radio Kootwijk!

Info & details

Zaterdag 11 mei 2024

Stellae lig en luister Concert | Jan Vayne

Zaal open | 15:15 uur
Aanvang | 16:00 uur

Stellae lig en luister Concert | Jan Vayne

Zaal open | 19:45 uur
Aanvang | 20:30 uur

Duur concert +/- 70 minuten (zonder pauze)

Tickets vanaf €44,50

Te combineren met wandeling of diner-arrangement
(aanvang wandeling 14.00 uur | aanvang diner 18.00 uur)

Vergeet niet je eigen matje of matrasje mee te nemen!

Arrangementen

Een prachtige wandeling door de natuur of dineren? Maak dit unieke concert compleet met een van onze arrangementen.

Een bijzondere wandeling voorafgaand aan het Stellae ligconcert van 16.00uur in dit prachtige natuurgebied wordt verzorgd door een gids van Staats Bosbeheer. Deze wandeling duurt ca 1 uur en de kosten bedragen €7,50 per persoon.

Laat je je liever verrassen met een diner buffet? Boek dan het diner arrangement.
Dit arrangement kan geboekt worden bij het concert van 16.00uur of bij het concert van 20.30uur. De kosten voor voor het Iniaanse buffet zijn €40,-

Stellae; (vertaald) Sterren in het Latijn
Bij het Stellae Concert kijk en luister je naar de sterren.

Stellae, hét lig en luister concert midden in de natuur, Radio Kootwijk!