Chat with us, powered by LiveChat

‘The Great American Songbook’ is een collectie van de succesvolste Amerikaanse jazz en lichte muziek uit de 20e eeuw, voornamelijk afkomstig uit
Broadway-musicals, muziektheater en Hollywoodfilms.  Op het repertoire staan stukken als ‘Somewhere over the Rainbow’, ‘Singing in the rain’, ‘Big Spender’, maar ook klassieke Amerikaanse composities uit dezelfde tijd van componisten als Barber, Yves, Copland en Carter.

Marianne Koopman, (operazangeres en vocaliste in o.a. ensemble Tuhú) en Ineke Geleijns (pianiste, opera- en liedbegeleider) zijn La Sopera-muzikanten van het allereerste uur, en nodigden in het verleden bijvoorbeeld al eens een flamenco-duo uit om met hen op te treden. Ze schuwen geen enkel genre en gaan graag een experiment aan. Voor deze gelegenheid hebben ze een tweetal vocalisten uitgenodigd die allebei een totaal verschillende achtergrond hebben; Bas Kuijlenburg, (operazanger bij o.a. De Nationale Opera) en Merijn Dijkstra, (onder andere bekend van a-cappella groep Intrmzzo) hebben deze uitnodiging met genoegen geaccepteerd.

La Sopera is Spaans voor “De Soepterrine”

De naam zegt het al: bij La Sopera komen artiesten uit allerlei richtingen bij elkaar, en wordt muziek samengebracht die in eerste instantie niet in één concertprogramma lijkt thuis te horen. Het viertal musici zal in hun uitvoeringen van Amerikaanse liederen de grenzen opzoeken, spelen met de overeenkomsten en de verschillen omarmen.

“American Songbook op Mariënwaerdt” is een feest voor de uitvoerders zelf, maar uiteraard een absolute aanrader voor u als publiek.

Ook in het nieuwe seizoen zal dit concert gepresenteerd worden. Dit keer in kerstsfeer. Klik hier voor meer informatie.

0