Chat with us, powered by LiveChat

Canto Ostinato Ligconcert® in
Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

LET OP: KAARTVERKOOP 2017 IS GESTART!

Op zaterdag 12 november vond voor voor het eerst het ligconcert© Canto Ostinato plaats op het Open Pleyn in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Ruim 900 bezoekers lagen onder een indrukwekkende sterrenhemel te luisteren naar het beroemde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen.

Het was een unieke ervaring in ’s Lands Zeemagazijn, een monumentaal gebouw uit 1656, ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam.

Het letterlijke hoogtepunt was naast de uitvoering van Simeon ten Holt’s Canto Ostinato de overkapping van de binnenplaats, het Open Pleyn. De zelfdragende constructie, ontworpen door architect Laurent Ney, bestaat uit duizenden stukken glas in een metalen frame. Het ontwerp is geïnspireerd op de kompaslijnen van oude zeekaarten. In elk van de 868 knooppunten zitten led-lampjes verwerkt die afzonderlijk werden aangestuurd en daardoor zorgden voor een schitterend schouwspel.

Theaterkantoor.nl organiseerde een avondvullend programma met twee ligconcerten en een nachtconcert, al dan niet voorafgegaan door een speciaal voor deze avond samengesteld drie-gangendiner in Restaurant Stalpaert.

Na de twee ligconcerten was er een extra mogelijkheid om aansluitend aan het ligconcert op het Open Pleyn, een tweede, compleet andere uitvoering van de Canto Ostinato te beleven in de sfeervolle Kamer van Van Heemskerck.

In een loungeclub-achtige setting, met schitterend uitzicht over het water en de stad, werd er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat over de belevening van die avond.

Canto Ostinato ligconcert® Het Scheepvaartmuseum
Canto Ostinato ligconcert® Het Scheepvaartmuseum

Foto's Jan van Gorselen en Theaterkantoor.nl

Reactie van Het Scheepvaartmuseum

  • De samenwerking met Theaterkantoor.nl is ons zeer goed bevallen. Vanaf het eerste gesprek was er een goede klik en verliep de afstemming soepel. Ook op de avond van de concerten hebben wij op een hele professionele manier gezamenlijk kunnen optrekken, het is prettig werken met het team van Theaterkantoor.nl.

    De twee ligconcerten waren beide stijf uitverkocht, de muziek was prachtig en de sfeer op de avond was fantastisch. Veel dank voor het verzorgen van een geweldig evenement, wij zijn bijzonder trots op het eindresultaat. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

    Ronald van Lopik (hoofd commerciële zaken) en Lieke Claassen (coördinator evenementen) Het Scheepvaartmuseum
0