Chat with us, powered by LiveChat

JazzItUp! in de Winkel van Sinkel

Theaterkantoor.nl en jazzmuzikant Vincent Houdijk hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw maandelijks jazzpodium in Utrecht: JazzItUp! in de Winkel van Sinkel

JazzItUp! is een avond waar heerlijk dineren in de sfeervolle ambiance van de Winkel van Sinkel wordt gecombineerd met een jazzconcert onder leiding van Vincent Houdijk. Hij stelt een maandelijks wisselende formatie samen die een geweldig concert zullen verzorgen tussen de diner-gangen door. De gerechten en het programma zullen maandelijks aangepast worden aan bijvoorbeeld het seizoen en het thema van de avond.

Iedere 3de zondag van de maand worden de gasten vanaf 18:00 uur ontvangen met een welkomstdrankje, waarna ze aanschuiven voor het diner. De dinergangen en de muziek wisselen elkaar af gedurende de avond. De avond is een ontspannen afsluiter van de week met goede muziek en lekker eten in een informele sfeer.

JazzItUp! in de Winkel van Sinkel
JazzItUp! in de Winkel van Sinkel
Vincent Houdijk (foto: Claudia Hansen)

Vincent Houdijk werd in 2016 verkozen tot Nederlands’ meest veelbelovend jazz-talent en mocht dit vieren met een landelijke tournee met zijn band “VinnieVibes”. Hij heeft in de ruim vijftien jaar dat hij in het vak zit met veel muzikanten samengewerkt en aan diverse projecten deelgenomen. Zo werkt hij regelmatig samen met het Metropole Orkest en speelde hij eerder succesvol met o.a. Wouter Hamel, Eric Vloeimans en Mathilde Santing.

Vincent onderscheidt zich met zijn specialisatie als vibrafonist in de jazz en werkt als docent vibrafoon aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Vanuit zijn uitgebreide netwerk, nodigt hij voor JazzItUp! maandelijks muzikanten uit en vormt zo telkens een exclusief concert.

De Winkel van Sinkel, hét cultureel culinair warenhuis gelegen aan de Oudegracht!

Het is een uniek monumentaal pand, met een continu variërend aanbod van activiteiten, muziek, dans, borrel en diner mogelijkheden.

Het Grandcafé op de begane grond ademt met zijn wandvitrines en hoge zuilen de sfeer van het voormalige warenhuis. De vroegere winkelbalie doet nu dienst als buffet. Het daglicht valt door het hoge glazen dak naar binnen en doet het monumentale plafond en de balustrade goed uitkomen.

Het volgende concert is over:
 • 00 days
 • 00 hours
 • 00 minutes
 • 00 seconds
 • Het staat vast dat we de komende jaren nog veel gaan horen van Vincent Houdijk, want niet alleen de muzikale kwaliteit maar ook het speelplezier is groots.

  Cyriel Pluimakers JazzEnzo Magazine
 • Houdijk betoonde zich een virtuoos, die met twee, maar meestal vier stokken dansend achter zijn instrument de ene na de andere geweldige solo speelde.

  Gerard Hoekmeijer Stichting Nieuw en Diep
 • Het concert van Vincent Houdijk's groep werd een energieke happening, vakkundig neergezet, met frisse ideeën, groot vakmanschap, oog voor detail en wat de leider zelf betreft: een enorm gevoel voor harmonie, melodie en swing. Wat moet je nog meer aandragen om een indringend jazzconcert neer te zetten?

  Rinus van der Heijden JazzEnzo Magazine
 • De composities van Houdijk stralen kracht uit en worden krachtig tot leven gewekt. Elk stuk muziek prikkelt de fantasie.

  Hessel Fluitman JazzFlits Magazine
0