Puur Jan • Impro pur sang
zaterdag 16 mei
Academiehuis Grote Kerk Zwolle

32,50 excl. € 3,= boekingskosten

“Verstillings-concert”: lig – luister – relax

Voor mij is de essentie van dit concert dat niets vast staat en we met elkaar ter plekke gaan ervaren wat er gebeurt. Daarvoor nodig ik je uit lekker te komen liggen op je eigen matje/matrasje of te hangen in je gemakkelijke tuinstoel en zo mijn muziek te beluisteren en te beleven. Op mijn beurt zal ik mijn pianospel laten ontstaan door de sfeer van de avond, de interactie en de verbinding die we op deze manier met elkaar maken. Soms impulsief, maar vooral ingetogen, verstild en intens.

Improvisatie pur sang dus, maar anders dan je misschien van mij gewend bent. Ga liggen, luister, ontspan en geniet, de rest komt vanzelf, dat beloof ik je!

Vergeet niet je eigen matrasje, matje of zitzak mee te nemen!

Op voorraad

Extra informatie

Het Academiehuis

Het Academiehuis is een plek om te leren en te innoveren. Om te luisteren en te kijken. Om te ontdekken, te verwonderen en jezelf te verrijken. Voor jong en oud.

In dit huis worden gedachten uitgewisseld, wordt geluisterd naar muziek en naar verhalen, krijgt kunst en cultuur een plek, worden meningen gedeeld en aangescherpt en vindt debat en dialoog plaats. De programmering is een interessante toevoeging aan wat Zwolse culturele en educatieve instellingen al bieden. Het verrijkt en verdiept het aanbod, maar heeft ook een eigen identiteit. Het authentieke kerkgebouw is onderdeel van die eigen identiteit.

Grote Kerk of Sint-Michaëlskerk

De Grote of St. Michaëlskerk is het grootste rijksmonument van Hanzestad Zwolle. De kerk biedt een imposante ruimtelijke beleving wanneer je binnenkomst door de vernieuwde en met glaskunst verfraaide portalen. De kerk herbergt een aantal hoogtepunten. De bijna 400 jaar oude preekstoel van Adam Straes is er één van. Vijf jaar werkte hij eraan en voorzag daarmee de Grote Kerk in Zwolle van enorme grandeur. Het is de op één na grootste preekstoel van Nederland, één van de topstukken op het gebied van beeldsnijkunst uit de late renaissance. Naast de preekstoel is er in de kerk ook een koorhek te bewonderen uit 1597 en bezit de kerk een wereldberoemd Schnitgerorgel uit 1721. Een vierde bijzonderheid is achthoekige consistorie die aan de middeleeuwse kerk is toegevoegd aan het einde van de 17e eeuw na in instorten van de toren. Vanuit de middeleeuwen wandelt u via de imposante zandstenentrap een andere tijd in. De Consistorie is rijk gedecoreerd, zoals dat in de barokke en classicistische architectuur gebruikelijk was.

Details

Datum:

zaterdag 16 mei 2020

Aanvang:

het concert begint om 20.30 uur

Toegang:

De Grote Kerk is geopend vanaf 19.30 uur, aanvang concert is 20.30 uur

Locatie:

0