PernissimoEinaudi
Jeroen van Veen (foto: Merel Waagmeester)
Pernissimo – Pernis
image2
Jeroen van Veen (foto: Merel Waagmeester)Pernissimo - Pernis

Jeroen van Veen speelt Einaudi
alle werken in vijf ligconcerten
Pernissimo

35,00135,00 excl. € 3,= boekingskosten

De internationaal vermaarde pianist Jeroen van Veen speelt de complete werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd o.a. bekend door zijn soundtracks in de film ‘Intouchables’ (2011).
Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied. Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten.

Ooit studeerde Ludovico Einaudi bij componist Luciano Berio, maar ging daarna al snel zijn eigen weg. Hij ontwikkelde een muzikale taal die door miljoenen luisteraars wordt gewaardeerd en die een brug slaat tussen popmuziek en hedendaagse klassieke muziek. Einaudi past in de traditie van Arvo Pärt, Górecki, Nyman en Philip Glass.
Er wordt veel gebruik gemaakt van minimalistische patronen. Met bijna niets creëert hij een dromerige klankwereld die ook voor de minder geoefende oren goed toegankelijk is. Einaudi’s muziek schept een ervaring van tijdloosheid, en gaat niet duidelijk ergens naartoe. De muziek kabbelt rustig voort, zonder bestemming. ‘Een streling voor het oor!’ aldus Van Veen.

 

100% ligconcert®, zonder pauze, lengte per concert anderhalf tot tweeënhalf uur. Profiteer van een passe-partout voor de vijf concerten met 20% korting.

Wissen

Details

Datum:

zaterdag 1 september, zaterdag 6 oktober, zaterdag 3 november, zaterdag 8 december, zaterdag 5 januari, PASSE-PARTOUT 5 CONCERTEN

Toegang:

de Studio is geopend vanaf 19.15 uur

Aanvang:

de concerten beginnen om 20.00 uur en duren anderhalf tot tweeënhalf uur

Locatie:

Parkeren of OV:

Parkeren kan in de directe omgeving in de straten rondom de studio. Tevens zijn de bus- en metrohalte op loopafstand.
Of kies voor een spectaculaire overtocht met de Watertaxi vanaf Rotterdam Leuvehaven.