SinterklaasTheater

Beste SinterklaasTheater-vrienden: In 2015 hebben we op een hele mooie en bijzondere manier samen met De Feestpieten ons jubileumjaar gevierd. Vanaf 2016 hebben wij besloten een “pauze” in te lassen.

Zoals jullie weten is er veel te doen rondom Sinterklaas en zijn Pieten de afgelopen jaren, en ook wij hebben daar de afgelopen jaren steeds meer mee te maken gekregen.

Dat maakt dat het voor ons als SinterklaasTheater en als De Feestpieten steeds moeilijker is geworden om op een mooie en leuke manier mee te werken aan het geweldige kinderfeest wat het Sinterklaasfeest naar onze mening voor álle kinderen hoort te zijn.

Dat maakt dat wij voor dit jaar besloten hebben geen voorstelling te maken en niet deel te nemen aan andere activiteiten. Wij denken dat het verstandiger is om te bezien hoe het Sinterklaasfeest zich gaat ontwikkelen en op welke manier wij daar in de toekomst wel of geen invulling aan willen en kunnen geven.

Wees niet bevreesd: wij blijven op de achtergrond actief en denken en praten graag mee over hoe we de mooie Sinterklaas-traditie, waar wij al vele jaren met veel plezier onderdeel van uit maken, in ere kunnen houden op zo’n manier dat het voor IEDEREEN een mooi en leuk feest blijft.

Wij wensen iedereen dit jaar veel wijsheid maar vooral plezier toe, maak er iets moois van met elkaar!

Met hartelijke groeten,
SinterklaasTheater

SinterklaasTheater

SinterklaasTheater

SinterklaasTheater
SinterklaasTheater

Wat is het SinterklaasTheater?

SinterklaasTheater maakt onderdeel uit van Theaterkantoor.nl.

Het SinterklaasTheater is uniek in Nederland: traditioneel, intiem en altijd vernieuwend!

Achter de schermen is het SinterklaasTheater-productieteam hard aan het werk met de bestaande producties, maar ook met het produceren van een hele nieuwe jubileumvoorstelling van De Feestpieten boyband voor 2015. Zij bestaan dit jaar 10 jaar! Daarom zullen ook dit jaar weer meerdere theaters omgetoverd worden tot het enige echte theater van Sinterklaas en nemen de Feestpieten het theater voor één dag helemaal over.

Kijk met regelmaat op deze pagina, maak jezelf lid van onze Twitter en Facebookpagina’s of zorg dat je onze nieuwsbrief ontvangt. Zo ben je als eerste op de hoogte van al het nieuws omtrent de nieuwe producties en de programmering.

introafbeeldingV6

Afgelopen jaar bracht het SinterklaasTheater de productie “De Feestpieten boyband Jubileumshow” in diverse theaters vanwege het 10-jarig jubileum van de Feestpieten Boyband! De presentatie was in vakkundige handen van acteur Michiel Kerbosch die op een bijzonder magische “Wijze” de De Feestpieten boyband de “Weg” heeft “Gewezen”

“Recht zo die gaat!!”, weet u nog? Deze oude maar zeer herkenbare uitspraak zal op traditionele wijze de liefhebbers terug brengen naar waar het werkelijk om gaat.
Jong & Oud zullen van dit jubileumfeest genieten.

Het SinterklaasTheater garandeert u altijd een zorgeloos ouderwets feest van herkenning met deze keer de medewerking van deze zeer Wijze Piet en natuurlijk de Sint!

Verhaal voorstelling is geschreven naar een idee van Michiel Kerbosch en Robert-Jan Wik.
Script en regie is in handen van Michiel Kerbosch.

Sinterklaas en het Pieten Mysterie

SinterklaasTheater
Het verhaal

Al jaren een traditie, Sint en Piet die met de stoomboot naar Nederland komen. Maar jaarlijks komen dan ook dezelfde vragen terug. Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig? Waarom is Piet zo zwart als roet als in de liedjes? En waarom draagt Piet deze kleding? Veel vragen voor de kinderen die zelfs de ouders niet goed kunnen beantwoorden. Sinterklaas en het Pieten Mysterie is een knotsgekke en vrolijke familievoorstelling waarin de Sint en de Pieten een avontuur beleven en samen met het publiek het mysterie ontrafelen. Script en regie is van Michael Diederich.

Aan deze productie werken mee:

De cast van 2014
Jimmy Hutchinson
SinterklaasTheater
Foto: Roy Beusker

Jimmy Hutchinson is bekend van vele musicals als Jungle Book, Olivier B. Bommel en de Trullenhoedster, Klokkenluider van de Notre Dame en Belle en het Beest. Hij komt van oorsprong uit Canada en woont sinds 1985 in Nederland. Hij is begonnen in Nederland bij Opera Forum, de tegenwoordige Nationale Reisopera. Later werd hij gevraagd om musicals te doen. Hij heeft bij 11 musicals belangrijke rollen gehad zoals Baloo de Beer in het Jungleboek.

Jimmy Hutchinson is niet alleen bekend vanwege zijn musicaloptredens. Meer dan de helft van de huidige musical-sterren in Nederland heeft zangles van hem gehad. Hij is als zangleraar verbonden aan de Dansacademie Lucia Marthas, die veel jonge musical-sterren levert voor onder andere Joop van den Ende Theaterproducties.

Bron: www.jimmyhutchinson.nl

Jeroen Phaff
SinterklaasTheater

Jeroen Phaff, bekend van musicals als Evita, Aïda, Les Misérables en Tarzan, werd geboren in 1965 te Wormerveer. Na het voltooien van de HAVO studeerde Jeroen klassieke zang bij Bernard Kruysen en Hans Smour. Hij werd bij het grotere publiek bekend met de talentenjacht A Star is Born, destijds gepresenteerd door Ron Brandsteder.

Jeroen zingt in diverse koren, waaronder het Groot Omroepkoor en het Wereld Jeugd Koor. Zijn repertoire is divers, zo zingt hij naast werken van Bach, Moessorgski en Poulenc, ook muziek van Sting en Randy Newman. Ook trad hij naast Wilma Driessen op in een promenadeconcert. Ook heeft Phaff een aantal tekenfilms ingesproken zoals: Ratjetoe in Parijs, De Snorkels en Zoostraat 64.

Bron: www.musicalworld.nl

Marleen van der Loo
SinterklaasTheater

Marleen van der Loo, bekend van musicals als Evita, Ciske de Rat en Footloose is op 2 januari 1970 in Eindhoven geboren. Samen met musicalacteur Jeroen Phaff heeft Marleen een dochtertje van vijf, Liene.

Na de HAVO is Marleen naar de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gegaan. Hier volgde zij de studie jazz/showmusical dans aan de theaterschool. Haar zanglessen volgde ze bij Maria Rondèl en Leon van Leeuwenberg. Daarnaast heeft Marleen verschillende musicalworkshops en acteerlessen gehad van o.a. Steve Barton, James Sbano, Petra Lasseur en Tom de Ket. Marleen zong in de close-harmony groep Route 66. Ook was zij te zien in Warner Brothers Movie World als Country/Western zangeres. Marleen deed in 2010, 2012 en 2014 mee aan de jaarlijkse musicalparodie ‘Musicals gone Mad’. Marleen heeft in 2007 meegedaan aan ‘Op zoek naar Evita’.

Bron: www.marleenvdloo.nl

Jorge Verkroost
SinterklaasTheater

Jorge Verkroost is bekend van de musicals Ciske de Rat, Titanic en Droomvlucht de Musical. Hij volgde als kind sinds 1985 lessen koorzang en drums aan de muziekschool Waterland. Daarna ging hij naar Nederlands Kinder Theater voor zang en acteren. Na zijn middelbare school studeerde hij aan het conservatorium Alkmaar en vervolgens aan het HBO Musical Theater te Alkmaar, waar hij in 2000 is afgestudeerd. Na zijn studie volgde hij workshops van onder ander Willem Nijholt, Pia Douwes en Karin Bloemen. Hij kreeg les van o.a. zangcoaches Maria Rondèl en Jimmy Hutchinson. Sinds 2010 is hij dirigent van het koor van Kinderen voor Kinderen.

Bron: www.jorgeverkroostentertainment.com

En ook:
SinterklaasTheater

Freek Commandeur

Gabriël Koomen en

Ron Geurtsen

Sinterklaas en de Malle Mijter

Het verhaal
SinterklaasTheater

Beleef de avonturen van Chris en de Malle Mijter in deze sprookjesachtige en betoverende musical.

De mijter van Sinterklaas is kwijt! Veel paniek in het huis van Sinterklaas. Na een zoektocht vindt de hofhouding van de Sint een oude kist met daarin de Malle Mijter. Deze bijzondere mijter blijkt over magische krachten te beschikken, maar wanneer hij tot leven komt weet hij niet meer wie of wat hij is.

Hij besluit daarom op zoek te gaan naar de Sint. Tijdens zijn zoektocht verdwaalt hij, en komt hij Chris tegen die in Spanje op vakantie is. Ook Chris is verdwaald en kan zijn ouders niet meer vinden. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Chris zijn ouders en naar Sinterklaas.

Lukt ze om op tijd terug in Nederland te zijn voor het Sinterklaasfeest op 5 december?

SinterklaasTheater
De cast van 2013
Gino Korsel
SinterklaasTheater

Gino Korsel vertolkt de rol van Chris. Gino speelde de rol van het jongetje Michael Banks in de musical Mary Poppins. Ook vertolkte hij de rol van Brem in Droomvlucht de musical. Gino presenteerde en zong o.a. ook bij Kinderen voor Kinderen. Heeft u Gino niet in het theater gezien, wellicht heeft u zijn stem al wel eens kunnen horen. Gino spreekt namelijk ook (o.a.) tekenfilms in. De stem van Mowgli in de ZAPP serie Jungle Book lijkt heel toevallig op de stem van Gino.

Mariska van Kolk
SinterklaasTheater

Mariska van Kolck (o.a. bekend van Belle en het Beest, De Jantjes en Sonneveld, ) is in de musical als verhaalvertelster de vertrouwde stem die het publiek door het verhaal laat reizen.

Roberto de Groot
SinterklaasTheater

Roberto de Groot heeft de taak van Huismeester van het Nederlandse kasteel van Sinterklaas op zich genomen. Roberto is een ervaren acteur, zo schitterde hij al in vele grote musicalproducties zoals The Little Mermaid, Cats en ga zo maar door.

Marcel Postma
SinterklaasTheater
Fotograaf: Roy Beusker

Marcel Postma heeft een heel bijzondere rol vertolkt! Marcel speelde eerder in o.a. Mary Poppins, Cats en meer grote musicalproducties.

En ook
SinterklaasTheater

Andere acteurs en actrices die schitterden in Sinterklaas en de Malle Mijter:

Roel van Kerckhoven, Joyce Geurtsen, Freek Commandeur, Gabriël Koomen, Ginno Rehling, Don Tesselaar en Caroline Leardini

Natuurlijk mogen we de Sint, zijn trouwe Pieten en de altijd gezellige Feestpieten niet vergeten. Ook zij zijn altijd van de partij! Want het SinterklaasTheater kan niet zonder Sint en Pieten!
Ook zorgt de Sint voor een vrolijke noot in de theaterfoyers met een PietenBlaasband.

Het decor werd ontworpen en gemaakt door Bart Emmink.

De Malle Mijter was eerder te zien in:

2007 Philharmonie – Haarlem
2008 Koninklijk Theater Carré – Amsterdam
2013 Kennemer Theater – Beverwijk en Stadsschouwburg Haarlem

Arrangementen

Een bezoek aan één van onze voorstellingen of een ‘besloten’ voorstelling alleen voor uw bedrijf en/of instelling?
Omdat de wensen per groep kunnen verschillen van een ‘standaard – familiebezoek’ bieden wij  het
‘Sinterklaas Theater ‘VIP – Marsepein arrangement’ aan.

Voor onze voorstellingen zijn er per theater verschillende mogelijkheden voor het afhuren van een ‘besloten’ extra zaal om cadeautjes uit te delen aan de kinderen, een drankje te nuttigen, etc. Zelfs een persoonlijke ontmoeting – ‘Meet & Greet’ – met leden van de cast of Sinterklaas behoort dan tot de mogelijkheden!

Wij bieden dit aan voor grote groepen vanaf ongeveer 50 personen. Wilt u een complete besloten voorstelling? Vraag er naar, u kunt vrijblijvend contact met ons opnemen en uw specifieke wensen bespreken.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

0