BY SEB MILLER

TO NAME A FEW
SKYFALL - FORREST GUMP - INCEPTION - GLADIATOR - AMÉLIE - TITANIC

BEST OF FILM MUSIC

Stellae, hét lig en luister concert in de Nieuwe Kerk in Delft

Ervaar een unieke muzikale ervaring in de Nieuwe Kerk in Delft, waarbij u liggend kunt genieten van de prachtige klanken van pianist Seb Miller. 

Zonder enige formele muziekopleiding heeft hij zichzelf het pianospelen aangeleerd, geleid door zijn gehoor en gevoel. Deze bijzondere aanpak heeft hem niet alleen een absoluut gehoor opgeleverd, maar ook een buitengewoon vermogen om te improviseren. Na een indrukwekkende periode als huispianist in enkele van Nederland’s meest prestigieuze hotels, waaronder het Kurhaus in Scheveningen en Hotel de l’Europe in Amsterdam, streeft Sebastiaan nu naar een meer intieme concertervaring.

Zijn komende optreden op 25 mei markeert zijn debuut in de wereld van ligconcerten. Met het thema Best of Film, brengt hij iconische filmklassiekers op een geheel nieuwe manier tot leven. Zijn emotioneel geladen spel, vrij van technische restricties, biedt een diepe en persoonlijke muzikale beleving.

Dit concert is meer dan gewoon een kans om te luisteren; het biedt een unieke reis door filmische melodieën terwijl u comfortabel ligt op een matje of luchtbed, omhuld door de majestueuze ambiance van de Nieuwe Kerk in Delft.

Koop hier uw tickets

De Nieuwe Kerk Delft

Het praalgraf van Willem van Oranje is wellicht de grootste publiekstrekker van de Nieuwe Kerk. Het kunstwerk bevat veel boeiende symboliek en getuigt van groot respect voor de ‘Vader des Vaderlands’.

De toren van de Nieuwe Kerk is al eeuwen kenmerkend voor het “gezicht” van Delft. Na een aantal renovaties heeft de toren de huidige status bereikt: 108,75 meter hoog en dus de op een na hoogste kerktoren van Nederland. Weet jij waar de hoogste kerktoren staat?

Wetenschap 
Het was vanaf deze toren dat geleerden Simon Stevin en Jan Cornets de Groot (de vader van rechtsgeleerde Hugo) hun beroemde valproeven deden. Met twee loden ballen – de één tien keer zo zwaar als de andere – toonden de wetenschappers aan dat zware en lichte voorwerpen van dezelfde afmeting even snel vallen.

Zure regen
Sindsdien is de toren van de Nieuwe Kerk intact gebleven. Hoewel; de zwartgeblakerde top doet vermoeden dat er een flinke brand in heeft gewoed. Niets is echter minder waar. Voor deze tweede achtkant is Bentheimer zandsteen gebruikt, dat door verwering (zure regen) steeds donkerder wordt. Schoonmaken heeft geen zin.

Het Best Of Film Music concert is deze dag, na het concert van Matteo, het tweede Stellae ligconcert in deze prachtige kerk.
Rol je matje uit, ga lekker liggen; lig, luister, ontspan & geniet.

Ligconcert Nieuwe Kerk Delft

Info & details

Zaterdag 25 mei 2024

Stellae Ligconcert | Best of Filmmusic

Zaal open |  21.15 uur 
Aanvang | 21.45 uur

Duur concert +/- 70 minuten (zonder pauze)

Tickets
zie plattengrond 

BRONS** – LIGPLAATS € 20,-
ZILVER – LIGPLAATS € 25,-
GOUD – LIGPLAATS € 35,-

GOUD – ZITPLAATS €35,-

** Let op!! geen zicht op vleugel

Vergeet niet je eigen matje of matrasje mee te nemen!

Stellae, hét lig en luister concert in de Nieuwe Kerk in Delft